مراسم يادبود استاد پيشكسوت درماتولوژي دكتر سيد مصطفي اردهالي در بيمارستان پوست رازي

شنبه 24 تيرماه سال 1396، مراسم يادبودي به مناسبت درگذشت استاد پيشكسوت درماتولوژي،دكتر سيد مصطفي اردهالي، با حضور اساتيد، مسئولين، ،دستياران، كارورزان و كارآموزان بيمارستان پوست رازي و خانواده ايشان در سالن آمفي‌تئاتر اين بيمارستان برگزار شد.

در اين مراسم، دكتر حسين مرتضوي استاد گروه پوست بيمارستان رازي ضمن اظهار تأسف از غم فقدان استاد اردهالي به بيان خاطرات به‌يادماندني از ايشان پرداخت و تصريح كرد:

استاد ازجمله پايه‌گذاران درماتولوژي در ايران بودند و زحمت فراواني را در اين زمينه متحمل شدند، قدر اين زحمات را دانسته و يادشان را گرامي مي‌داريم.

زمينه تحقيقات ايشان بيشتر بر روي قارچ‌ها و ليشمانيا بود و ازجمله اولين افرادي بودند كه در چاپ دوم كتاب روك در خصوص قارچ ناخن به مقاله استاد ريفرانس (ارجاع) داده‌شده بود.

سپس دكتر محمود اردهالي برادر استاد با تشكر و قدرداني از برگزاري بزرگداشت ايشان به بيان مختصري از بيوگرافي وي پرداخت وعنوان كرد:

مرحوم دكتر اردهالي در سال 1312 متولد شد و پس از گذراندن دوره پزشكي دانشگاه تهران و اخذ درجه دكتراي پزشكي براي ادامه تحصيل و دوره تخصصي به دانشگاه پزشكي لندن در كشور انگلستان رفته و پس از اخذ تخصص در رشته درماتولوژي به ايران برگشته و در دانشگاه علوم پزشكي تهران به تدريس و طبابت و خدمت در بيمارستان رازي اشتغال ذاشت، سپس به درجه استاد تمام نائل شد.

ايشان علاوه بر اينكه در مجلات علمي دنيا (درماتولوژي) آبونه بود، خود نيز مقالات علمي به چاپ مي‌رساند.

استاد در تشخيص بيماري‌هاي پوستي خيلي مهارت داشت و معمولاً با يك نسخه بيماري‌ها را شفا مي‌داد. علاقه فراواني به هنر داشت. متأسفانه روز نهم خردادماه 1396 به علت بيماري دار فاني را وداع گفت.

در ادامه دكتر مريم آصفي همسر استاد اردهالي اشاره به شخصيت، منش و علايق دكتر اردهالي كرد و افزود:

دكتر اردهالي انساني بسيار متواضع و دور از هرگونه خودنمايي، علاوه بر دستاوردهاي ارزشمند و مقام بالاي علمي، داراي اطلاعات بسيار وسيع درزمينه هاي فرهنگ و هنر و ادبيات و تاريخ و موسيقي بود.

استاد علاقه فراواني به مطالعه، بخصوص به مطالب علمي و تخصصي داشت. اكثراً هرساله در كنگره‌هاي علمي و درماتولوژي خارج از كشور شركت مي‌كرد.

وي علاوه بر زبان انگليسي، تسلط كامل به زبان فرانسه و آلماني  نيز داشت.

همچنين توجه وافر ايشان به امور خيريه سبب شد كه ازجمله خواسته‌شان بعد از فوت، ادامه و اهميت به اين فعاليت انساني باشد.

رفتار و منش او در حد يك انسان فرهيخته بود، بخصوص در طول زندگي مشترك، هميشه قدرشناس و همراه بنده بود بخصوص در زمان بيماري. استاد سعادتمند و نيكنام زيست و به نيكنامي درگذشت.

دكتر آصفي در پايان سخنان از برگزاركنندگان اين بزرگداشت، اساتيد و شركت‌كنندگان، دكتر عابديني رئيس بيمارستان، دكتر غياثي مدير گروه پوست و همچنين دكتر مرتضوي كه در زمان بيماري استاد هميشه تلفني جوياي حال استاد اردهالي بودند تشكر و قدرداني كرد.

دكتر مهين ولي خاني استاد بازنشسته گروه پوست بيمارستان رازي به بيان صفات نيك استاد اردهالي، ازجمله صداقت و مهرباني ايشان پرداخت و اظهار داشت:

بنده به‌نوبه خود شاگرد آقاي دكتر بودم، چه در زمان دانشجويي، اينترني و رزيدنتي و چه بعدها كه با ايشان همكار شدم. در هر دوره‌اي شاگردي ايشان را بر عهده داشتم.

استاد بسيار انسان صالح، صادق، مهربان و همچنين انساني كه هيچ‌گونه حب و بغضي به هيچ‌چيز و به هيچكس نداشتند و اين بزرگ‌ترين و بالاترين نعمتي بود كه شامل حال ايشان مي‌شد.

به ياد ندارم راجع به كسي بدگويي كرده باشند اگر هم درد دلي داشتيم سعي بر ايجاد آرامش مي‌كردند.

بخش اطفال بيمارستان را به نحو بسيار خوبي اداره مي‌كردند. ايشان در هنر موسيقي شاخص بودند

در امور خير فعاليت داشتند و به بيمارانشان كمك‌هاي شاياني مي‌رساندد.

اميدوارم روحشان قرين آمرزش و رحمت باشد.

در پايان دكتر عابديني رئيس بيمارستان نيز ضمن تسليت به خانواده مرحوم استاد اردهالي و تمامي اساتيد درماتولوژي كشور اعلام داشت:

بنده شاگرد شاگردان استاد اردهالي هستم. افتخار مي‌كنم كه شاگردي اساتيدي را داشتيم و داريم كه در نسل درماتولوژي باعث افتخار مي‌باشند. همواره تا پايان عمر مديون آنها هستيم. اميدوارم تا وقتي‌كه حضور دارند قدرشان را بدانيم و ياد و خاطره‌شان را زنده نگه‌داريم.

از حضور خانواده استاد اردهالي كه سبب گردهمايي و برگزاري گراميداشت ياد ايشان شدند و همچنين از حضور اساتيد و رزيدنت‌ها تشكر و قدرداني مي‌كنم.

انشا الله باعث آرامش و آمرزش روح بزرگوار استاد شود كه قطعاً با تعاريفي كه اساتيد از ايشان داشتند همينگونه است.

بايد اميدوار باشيم كه بتوانيم بخشي از كرامات و اخلاق اساتيد قديم را سرلوحه زندگي خود قرار دهيم.

بخصوص در رفتار و برخوردمان با بيمار و با همكارانمان و همچنين در محيط درس و علم به‌عنوان معلم و به شاگردانمان اين ارثيه فرهنگي زيبا را هديه كنيم تا ما نيز در اين زنجيره تسلسل قرارگيريم.

يادشان گرامي

گالري تصاوير